Iedereen verdient een goed gebit!

Iedereen die een kunstgebit nodig heeft, verdient één die er mooi en natuurlijk uitziet, maar die uiteraard ook comfortabel zit. Bij ons kunt je altijd langskomen, ook zonder afspraak. Gebitsprothese is onze kunst en jou daar mee laten stralen is onze missie. Heb jij een kunstgebit nodig, of heb je op momenteel een slecht passend of verouderd kunstgebit? Dan is Tandprothetische Praktijk Kunstgebit Sneek hét adres waar je moet zijn. Gun jezelf een lach waar je zelf ook vrolijk van wordt en die gezien mag worden. Je bent altijd van harte welkom in onze praktijk (Dokter Boumaweg 4a in het centrum van Sneek) voor een deskundige beoordeling van jouw gebitsprothese en mondholte; waarbij wij jou gratis adviseren en informeren over de mogelijke vervolgstappen

Stappen

Intake en het nemen van de eerste afdrukken

Tijdens deze afspraak gaan we samen kijken naar jouw wensen met betrekking tot de nieuwe prothese. Wij gaan ook kijken naar jouw huidige mondsituatie. Vervolgens gaan wij de proefafdrukken nemen van beide kaken. Op de mallen van de kaak kunnen wij vervolgens speciale afdruklepels maken. 

Definitieve afdrukken

Met behulp van de lepels die speciaal voor jouw kaak gemaakt zijn, gaan we de definitieve afdrukken maken. Deze afdrukken gaan zorgen voor de juiste randlengte en optimale pasvorm voor jouw nieuwe kunstgebit.

Beetbepaling

Tijdens de beetbepaling gaan we kijken naar de stand van de boven- en onderkaak ten opzichte van elkaar. Hiermee kunnen we precies zien hoeveel ruimte er in de mond is voor het plaatsen van de tanden en kiezen. Wij gaan samen tijdens deze behandeling kijken naar de kleur en de vorm van de tanden, zodat wij samen tot het juiste esthetische beeld komen van jouw kunstgebit. Jouw wensen staan bij ons centraal, wel zullen wij, door onze ervaringen, adviezen geven om samen tot een zo natuurlijk en mooi mogelijk eindresultaat te komen.

Passen in was

Tijdens deze behandeling plaatsen wij de proefprothese. Aan de hand van deze prothese, kunnen wij samen kijken wat jij van de kleur en de vorm van de nieuwe prothese vindt. De proefprothese kunnen wij nog makkelijk aanpassen als je bijvoorbeeld de kleur toch niet mooi vindt, of de stand van de tanden toch net wat anders wilt hebben. Pas als we allebei tevreden zijn over hoe de tanden staan en de kiezen op elkaar komen, wordt de prothese afgemaakt. Vaak is het handig om tijdens deze afspraak iemand mee te nemen die er samen met jou naar kan kijken.

Afleveren

De prothese is klaar gemaakt en wordt vervolgens bij jou in de mond geplaatst. Tijdens deze afspraak kijken we gelijk naar de esthetiek waarbij we ook letten op de spraak. Eventuele drukplekken worden gelijk weggehaald.

Nacontrole

Tijdens de nacontrole controleren we de pasvorm en de functie van het kunstgebit. Mocht het nodig zijn, corrigeren wij de prothese. We bespreken ook jouw ervaringen over het dragen van het nieuwe kunstgebit. Na deze controle zit de behandeling erop en hoef je alleen jaarlijks nog terug te komen voor de zogeheten ‘jaarlijkse controle’ van je nieuwe kunstgebit.

Adviesgesprek?

Behoeften aan een adviesgesprek? Bij ons kun je altijd vrijblijvend en zonder afspraak binnenlopen voor deskundig advies. Of het nu gaat over een volledige prothese, of een klikprothese, de tandprotheticus maakt altijd een persoonlijk plan met jou voor het aanmeten en vervaardigen van deze prothese. Wij vinden het belangrijk dat jij van tevoren weet wat de te doorlopen stappen zijn en welke begroting daarbij hoort. Heb je vragen? Stap gerust binnen of bel ons: 0515 – 338 150

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan!

Tandprothetische Praktijk Kunstgebit Sneek is een laagdrempelige en kleinschalige praktijk waar een persoonlijke benadering en ontspannen sfeer voorop staan. Bent u niet tevreden over uw gebitsprothese doordat, deze bijvoorbeeld pijnlijk is of u er niet mee durft te lachen kom dan langs voor een oplossing.