U verdient een goed kunstgebit

U kunt ook zonder verwijzing een afspraak bij ons maken.

Wij vinden dat u een kunstgebit verdient die er mooi en natuurlijk uitziet en bovenal ook comfortabel draagt. De gebitsprothese is onze kunst en u daarmee laten stralen is onze passie.

Als u een kunstgebit nodig heeft of op dit moment een slecht passend of verouderd kunstgebit draagt, dan is Tandprothetische Praktijk Kunstgebit Sneek het adres waar u moet zijn.

Gun uzelf een lach die gezien mag worden en de oplossing die pijn en ongemakken verhelpt. U bent daarom altijd van harte welkom in onze praktijk (Dokter Boumaweg 4a in het centrum van Sneek) voor een deskundige beoordeling van uw gebitsprothese en mondholte, waarbij wij u gratis adviseren en informeren over mogelijke vervolgstappen.

Adviesgesprek

Het eerste adviesgesprek tot aan de nacontrole na het plaatsen van uw nieuwe gebitsprothese wordt door de tandprotheticus Marco Lageveen zelf gedaan. Ook het vervaardigen van het kunstgebit wordt door de tandprotheticus zelf gedaan.

U kunt bij ons altijd vrijblijvend en zonder afspraak binnen stappen voor een advies. Of het nu gaat om uw eerste prothese na het trekken van de tanden, volledige prothese, partiele prothese(plaatje) of klikprothese, de tandprotheticus maakt altijd een persoonlijk plan met u voor het aanmeten en vervaardigen van de prothese. Wij vinden het belangrijk dat u van te voren weet wat de te doorlopen stappen zijn en wij kunnen u van te voren altijd een begroting mee geven. Heeft u vragen stap gerust binnen of bel ons.

Stappen

Intake en het nemen van de eerste afdrukken

Tijdens deze afspraak gaan we samen kijken naar uw wensen met betrekking tot de nieuwe prothese. Wij gaan ook kijken naar uw mondsituatie van dat moment. Vervolgens gaan wij de proefafdrukken nemen van beide kaken. Op de malen van de kaak kunnen wij vervolgens speciale afdruklepels maken.

Definitieve afdrukken

Met behulp van de lepels die speciaal voor uw kaak gemaakt zijn, gaan we de definitieve afdrukken maken. Deze afdrukken gaan zorgen voor de juiste randlengte en optimale pasvorm van uw nieuwe kunstgebit.

Beetbepaling

Tijdens de beetbepaling gaan we kijken naar de stand van de boven en onderkaak ten opzichte van elkaar. Dan kunnen we precies zien hoeveel ruimte er in de mond is voor het plaatsen van de tanden en kiezen. Wij gaan samen tijdens deze behandeling kijken naar de kleur en de vorm van de tanden , zodat wij samen tot het juiste esthetische beeld komen van u kunstgebit. Uw wens staat bij ons centraal, wel kan ik u door mijn ervaring adviezen geven om samen tot een zo natuurlijk mogelijk eindresultaat te komen.

Passen in was

Tijdens deze behandeling plaatsen wij de proefprothese, aan de hand van deze prothese kunnen wij samen kijken wat u van de kleur en de vorm van de nieuwe prothese vindt. De proefprothese kunnen wij nog makkelijk aanpassen als u bijvoorbeeld de kleur toch niet mooi vindt, of de stand van de tanden toch net wat anders wilt hebben. Pas als we allebei tevreden zijn over hoe de tanden staan en de kiezen op elkaar komen wordt de prothese afgemaakt. Vaak is het handig om tijdens deze afspraak iemand mee te nemen, die er samen met u naar kan kijken.

Afleveren

De prothese is klaar gemaakt en wordt bij u in de mond geplaatst. Tijdens deze afspraak kijken we gelijk naar de esthetiek en daarbij letten wij ook op de spraak. Eventuele drukplekken worden gelijk weggehaald.

Nacontrole

Tijdens deze afspraak controleren we de pasvorm en de functie van het kunstgebit ,waar nodig corrigeren wij de prothese. We bespreken ook uw ervaringen over het dragen van het nieuwe kunstgebit. Na deze controle zit de behandeling erop en hoeft u alleen nog jaarlijks terug te komen voor de zogeheten ´´jaarlijkse controle´´ van u kunstgebit.