Volledige gebitsprothese

Voor een volledige gebitsprothese heb je geen verwijzing nodig van de tandarts, maar kun je rechtstreeks bij de tandprotheticus terecht. Draag je al betrouwbare tijd een gebitsprothese en merk je dat je mond begint te veranderen? Dan moet deze vervangen of opgevuld worden. Door het slinken van de kaken gaat je prothese losser zitten. 

Dit gaat meestal gepaard met functionele klachten denk aan: slecht kunnen kauwen of bijten, pijn in de mond van spraakproblemen. Door deze problemen kun je ook problemen krijgen met je spijsvertering. De tandprotheticus heeft uitstekende technische en medische kennis in huis om u van passend advies te voorzien. Daarbij wordt het goed op je wensen om samen tot een goed functionerende en esthetisch mooie gebitsprothese te komen.

Wat is een volledige gebitsprothese?

Een volledige gebitsprothese, ook wel bekend als kunstgebit, is een verwijderbare prothese die wordt gebruikt om alle tanden in de boven- en/of onderkaak te vervangen. Het is ontworpen om te functioneren als een vervanging voor natuurlijke tanden en kan helpen bij het herstellen van het vermogen om te kauwen en te spreken, en tegelijkertijd het verbeteren van het uiterlijk van de glimlach. De prothese is meestal gemaakt van acryl of metaal en kunststof, en wordt op zijn plaats gehouden door natuurlijke zuigkracht, Lijmpasta’s of implantaten.

Voordelen van een volledige gebitsprothese

Een volledige gebitsprothese biedt verschillende voordelen voor mensen die al hun tanden verloren hebben. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  1. Verbeterde esthetiek: een volledige gebitsprothese kan het uiterlijk van een persoon aanzienlijk verbeteren door ontbrekende tanden te vervangen. Dit kan het zelfvertrouwen vergroten en een positieve invloed hebben op sociale interacties.

  2. Verbeterde spraak: Het verlies van tanden kan de spraak beïnvloeden, waardoor het moeilijk kan zijn om bepaalde klanken correct uit te spreken. Een volledige gebitsprothese kan dit probleem oplossen en de spraak verbeteren.

  3. Verbeterde kauwfunctie: Het hebben van een volledige set tanden stelt mensen in staat om voedsel beter te kauwen, wat de spijsvertering en de totale gezondheid ten goede komt.

  4. Behoud van gezichtsstructuur: Het verlies van tanden kan leiden tot veranderingen in de gezichtsstructuur, zoals ingevallen wangen en een verzakte kaaklijn. Een volledige gebitsprothese kan deze verandering tegengaan en de natuurlijke vorm van het gezicht behouden.

Contact

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan!

Tandprothetische Praktijk Kunstgebit Sneek is een laagdrempelige en kleinschalige praktijk waar een persoonlijke benadering en ontspannen sfeer voorop staan. Bent u niet tevreden over uw gebitsprothese doordat, deze bijvoorbeeld pijnlijk is of u er niet mee durft te lachen kom dan langs voor een oplossing.