Noodprothese

In geval van een onverwacht verlies of beschadiging van een tand of kies, kan een noodprothese een snelle en tijdelijke oplossing bieden. Een noodprothese is ontworpen om de functie en esthetiek van uw gebit te herstellen totdat een definitieve oplossing mogelijk is. Of het nu gaat om een gebroken tand door een ongeluk of een plotselinge tandheelkundige noodsituatie, een noodprothese kan u helpen om uw glimlach en zelfvertrouwen terug te krijgen.

Wat is een noodprothese?

Een noodprothese is een tijdelijke prothese die wordt gebruikt om een verloren of beschadigde tand of kies te vervangen. Het is ontworpen om de functie en esthetiek van uw gebit te herstellen totdat een definitieve oplossing mogelijk is. Een noodprothese kan worden gebruikt in geval van een onverwacht tandheelkundig noodgeval, zoals een gebroken tand door een ongeluk, een tandextractie of een andere situatie waarin een snelle oplossing nodig is. Het doel van een noodprothese is om u in staat te stellen normaal te eten, spreken en lachen, terwijl u wacht op een permanente prothese of andere tandheelkundige behandeling. Het is belangrijk op te merken dat een noodprothese niet bedoeld is als een langetermijnoplossing, maar eerder als een tijdelijke oplossing totdat verdere tandheelkundige behandeling mogelijk is.

Hoe lang moet je met een Noodgebit doen?

De duur dat je met een noodprothese moet doen, kan variëren afhankelijk van de specifieke situatie en de behandelplanning. Over het algemeen is een noodprothese bedoeld als een tijdelijke oplossing totdat een definitieve prothese kan worden geplaatst. Dit kan enkele dagen tot enkele weken duren, afhankelijk van de complexiteit van de tandheelkundige behandeling die nodig is en de tijd die nodig is om een permanente prothese te ontwikkelen.

Contact

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan!

Tandprothetische Praktijk Kunstgebit Sneek is een laagdrempelige en kleinschalige praktijk waar een persoonlijke benadering en ontspannen sfeer voorop staan. Bent u niet tevreden over uw gebitsprothese doordat, deze bijvoorbeeld pijnlijk is of u er niet mee durft te lachen kom dan langs voor een oplossing.