Klikgebit

Een klikgebit, ook wel bekend als een implantatenprothese, is een uitstekende oplossing voor mensen die last hebben van loszittende of pijnlijke tandprotheses. Het biedt een stevige en comfortabele oplossing, waarbij implantaten in de kaak worden geplaatst om de prothese op zijn plaats te houden. Of je nu één tand mist of een volledige gebitsprothese nodig hebt, een klikgebit kan je helpen om weer vol vertrouwen te kunnen lachen, eten en spreken.

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit, ook wel bekend als een implantatenprothese of een klikprothese, is een tandheelkundige oplossing voor mensen die last hebben van loszittende of pijnlijke tandprotheses. Het is een stevige en comfortabele prothese die op zijn plaats wordt gehouden door middel van implantaten die in de kaak worden geplaatst. 

Een klikgebit kan zowel voor mensen die één of enkele tanden missen als voor mensen die een volledige gebitsprothese nodig hebben, een uitstekende oplossing zijn. Het biedt niet alleen meer comfort en stabiliteit, maar ook een verbeterde kauwfunctie en spraakvermogen. Bovendien zorgt een klikgebit ervoor dat het kaakbot behouden blijft, wat bijdraagt aan een gezonde mond en een jeugdige uitstraling.

Is het plaatsen van een klikgebit pijnlijk?

Het plaatsen van een klikgebit kan gepaard gaan met enige ongemakken, maar de procedure zelf is over het algemeen niet pijnlijk. Tijdens het plaatsen van de implantaten wordt meestal lokale verdoving gebruikt, waardoor je geen pijn zult voelen. Na de ingreep kan er wel sprake zijn van enige zwelling, gevoeligheid of lichte pijn in het behandelde gebied. Deze symptomen zijn echter meestal mild en kunnen worden verlicht met pijnstillers

Contact

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan!

Tandprothetische Praktijk Kunstgebit Sneek is een laagdrempelige en kleinschalige praktijk waar een persoonlijke benadering en ontspannen sfeer voorop staan. Bent u niet tevreden over uw gebitsprothese doordat, deze bijvoorbeeld pijnlijk is of u er niet mee durft te lachen kom dan langs voor een oplossing.