Gedeeltelijke gebitsprothese

Een gedeeltelijke gebitsprothese is een uitstekende oplossing voor mensen die enkele tanden of kiezen missen, maar niet in aanmerking komen voor een volledige gebitsprothese. Deze protheses bieden niet alleen esthetische voordelen, maar helpen ook bij het verbeteren van de functionaliteit van het gebit en het herstellen van de kauwkracht.

Wat is een gedeeltelijke gebitsprothese?

Een gedeeltelijke gebitsprothese is een ingewikkelde oplossing die wordt gebruikt wanneer iemand enkele tanden of kiezen mist, maar nog wel een aantal natuurlijke tanden heeft. Het is een uitneembare prothese die speciaal op maat wordt gemaakt om de ontbrekende tanden of kiezen te vervangen en het wordt weer compleet te maken.

Hoe lang duurt het om een gedeeltelijke gebitsprothese te maken?

De tijd die nodig is om een gedeeltelijke gebitsprothese te maken, kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van de casus en de individuele behoeften van de patiënt. Het proces begint meestal met een consultatie bij de tandarts, waarbij de tandarts de mond onderzoekt, röntgenfoto’s maakt en de specifieke behoeften van de patiënt bespreekt. Vervolgens worden er afdrukken van het gebit genomen, die worden gebruikt om een nauwkeurige afdruk van de mond te maken.

Contact

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan!

Tandprothetische Praktijk Kunstgebit Sneek is een laagdrempelige en kleinschalige praktijk waar een persoonlijke benadering en ontspannen sfeer voorop staan. Bent u niet tevreden over uw gebitsprothese doordat, deze bijvoorbeeld pijnlijk is of u er niet mee durft te lachen kom dan langs voor een oplossing.