Diensten

Benieuwd naar de verschillende diensten die wij verrichten binnen onze praktijk?
Hieronder hebben we een duidelijk overzicht voor je gemaakt:

3D-printen

Hoogwaardige gebitsmodellering

In speciale 3D programma’s kunnen we jouw (nieuwe) kunstgebit (deels) vakkundig vormgeven. Met oog voor details en persoonlijke aandacht zorgen wij voor jouw nieuwe gebitsprothese met perfecte pasvorm en uiteraard het juiste comfort. Wij luisteren naar jouw wensen en stemmen samen jouw ideale kunstgebit af.

Kunstgebit

Volledige gebitsprothese

Voor een volledige prothese heb je geen verwijzing nodig van de tandarts, maar kun je rechtstreeks bij de tandprotheticus terecht. Draag je al langere tijd een gebitsprothese en merk je dat je mond begint te veranderen? Dan moet deze wellicht vervangen of opgevuld worden. Door het slinken van de kaken gaat je prothese losser zitten. Dit gaat meestal gepaard met functionele klachten denk aan: slecht kunnen kauwen of bijten, pijn in de mond of spraakproblemen. Door deze problemen kun je ook problemen krijgen met je spijsvertering. De tandprotheticus heeft uitstekende technische en medische kennis in huis om jou van passend advies te voorzien. Daarbij wordt goed op je wensen gelet om samen tot een goed functionerend en esthetisch mooie gebitsprothese te komen.

Klikgebit

Kunstgebit op implantaten​​

Heb jij last van een loszittende prothese en vaak pijnklachten? Implantaten kunnen dan de oplossing zijn. Een klikgebit is een kunstgebit dat op een eenvoudige wijze ‘vastgeklikt’ wordt op implantaten, ook wel ‘kunstwortels’ genoemd. Het voordeel hiervan is dat het gebit grotendeels door de implantaten wordt gedragen en niet meer door de kaak. Hierdoor verhoog je in veel gevallen het kauwvermogen aanzienlijk. Mocht je willen weten of een klikgebit voor jou een geschikte prothese is? Maak dan gerust een afspraak met ons.

Noodprothese

Immediaatprothese

Tanden zijn erg kostbaar en de kans bestaat dat je ze verliest door een trauma of tandbederf of welke reden dan ook. Mocht dit bij jou ook het geval zijn, dan kun je bij ons in de praktijk terecht voor een noodprothese/ immediaat prothese. Na het eerste bezoek word je door de tandprotheticus doorverwezen naar de tandarts/kaakchirurg. Als de tandarts/kaakchirurg besluit je laatste tanden te trekken, word je eerst teruggestuurd naar de tandprotheticus voor het vervaardigen van je gebitsprothese. Voordat je tanden en kiezen worden getrokken, zal de gebitsprothese worden klaargemaakt en deze prothese wordt direct na het trekken van de tanden in je mond geplaatst. De tandprotheticus zal je tijdens het wennen aan deze eerste gebitsprothese zo goed mogelijk begeleiden, alle vragen beantwoorden en mogelijke pijnplaatsen verhelpen.

Partiële prothese

Gedeeltelijke prothese

De gedeeltelijke gebitsprothese is ook één van onze expertises. Mis je één of meerdere eigen gebitselementen? Dan kan een uitneembare gedeeltelijke prothese dit gat opvullen. Hiervoor kunnen wij een kunststof plaatprothese of een frameprothese (metaalbasis) vervaardigen. Welke prothese voor jou het meest geschikt is, zal door onze tandprotheticus in overleg met de tandarts worden bepaald.

Reparatie

Wij repareren binnen een uur!

Bij ons kun je terecht voor het laten repareren van je gebitsprothese. Zit er in de prothese een breuk, is de prothese doormidden gebroken, of is er een tand afgebroken? Dan kun je vrijblijvend en zonder afspraak bij ons binnenlopen. De meeste reparaties zijn binnen één uur weer klaar. Wij zullen ook gelijk kijken of de oorzaak van dit ongemak is vast te stellen om herhaling te voorkomen.

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan!

Tandprothetische Praktijk Kunstgebit Sneek is een laagdrempelige en kleinschalige praktijk waar een persoonlijke benadering en ontspannen sfeer voorop staan. Bent u niet tevreden over uw gebitsprothese doordat, deze bijvoorbeeld pijnlijk is of u er niet mee durft te lachen kom dan langs voor een oplossing.