Volledige gebitsprothese – het kunstgebit

U heeft voor een volledige prothese geen verwijzing nodig van de tandarts, maar kunt rechtstreeks bij de tandprotheticus terecht. Draagt u al langere tijd een gebitsprothese en merkt u dat de mond begint te veranderen dan moet deze wellicht vervangen of opgevuld worden.
Door het slinken van de kaken dat kan zowel bij de onderkaak en/of de bovenkaak kan gebeuren gaat u prothese losser zitten. Dit gaat meestal gepaard met functionele klachten ,bijvoorbeeld slecht kunnen kauwen of afbijten, pijn in de mond of spraakproblemen en hierdoor kunt u ook problemen krijgen met uw spijsvertering.
De tandprotheticus heeft een uitstekende technische en medische kennis in huis om u een passend advies te geven voor uw volledig kunstgebit. Daarbij wordt goed op uw wensen gelet om samen tot een goed functionerende en esthetisch mooie gebitsprothese te komen.

Immediaatprothese/noodprothese

Door verschillende redenen kunt u uw laatste tanden en kiezen verliezen, door bijvoorbeeld een trauma of tandbederf enz. Mocht dit, of een andere oorzaak, ook bij u het geval zijn dan kunt u ook bij ons terecht. Na het eerste bezoek wordt u door de tandprotheticus door verwezen naar de tandarts/kaakchirurg.
Als de tandarts/kaakchirurg besluit u laatste tanden te trekken, wordt u eerst terug gestuurd naar de tandprotheticus voor het vervaardigen van uw gebitsprothese. Voordat al uw tanden en kiezen worden getrokken zal de gebitsprothese worden klaar gemaakt en deze prothese wordt direct na het trekken van de tanden bij u in de mond geplaatst. De tandprotheticus zal u tijdens het wennen aan deze eerste  gebitsprothese zo goed mogelijk begeleiden, alle vragen beantwoorden en mogelijke pijnplaatsen verhelpen.

Klikgebit- kunstgebit op implantaten

Heeft u last van een loszittende prothese en vaak pijnklachten en uw behandelaar heeft al meerdere malen geprobeerd dit te verhelpen? Implantaten kunnen dan de oplossing voor u zijn. Een klikgebit is een kunstgebit dat op een eenvoudige wijze ‘vastgeklikt’ wordt op implantaten, ook wel ‘kunstwortels’ genoemd. Het voordeel hiervan is dat het gebit grotendeels door de implantaten wordt gedragen en niet meer door de kaak. Hierdoor verhoogt u, in veel gevallen, het kauwvermogen aanzienlijk.

Mocht u willen weten of een klikgebit voor u een geschikte prothese is, maak dan gerust even een afspraak met de tandprotheticus.

Partiële prothese

De gedeeltelijke gebitsprothese is ook een specialisme van de tandprotheticus.
Mist u één of meerdere eigen gebitselementen , dan kan een uitneembare gedeeltelijke prothese het  ontstane gat opvullen.  Hiervoor kan de tandprotheticus een kunststof plaatprothese of een frame prothese(metaalbasis) vervaardigen. Welke prothese voor u het meest geschikt is, zal door onze tandprotheticus in overleg met de tandarts worden bepaald.

Reparatie

U kunt bij ons terecht voor het laten repareren van u gebitsprothese. Zit er in een prothese een breuk, is de prothese doormidden gebroken, of is er een tand afgebroken, dan kunt u zo bij ons binnen stappen. De meeste reparaties zijn binnen een uur weer klaar. De tandprotheticus zal ook gelijk kijken of de oorzaak van dit ongemak is vast te stellen om herhaling te voorkomen.